perjantai 3. tammikuuta 2014

Verkostot voimavarana vuoden 2014 kehittämistyössä

Monialainen verkostoyhteistyö on avainasemassa nuorisotakuun toteuttamisessa kunnissa ja maakunnissa. Nuorisotakuun toteuttaminen ei ole yksi iso toimenpide vaan monia pieniä askeleita, joita onkin jo eri kunnissa otettu asian eteenpäin viemiseksi. Nyt on aika esittää toiveita ja asettaa omia tavoitteita vuodelle 2014.

Aloitamme tammikuussa yhteistyön Uraohjaamo-hankkeen mahdollistamana Iisalmen ja Lapinlahden monialaisten nuorten ohjaus- ja palveluverkostojen kanssa. Kehittämisprosessin tavoitteena on vahvistaa paikallisten verkostojen toimintaa sujuvan yhteistyön, yhteisen toimintakulttuurin ja johtamisen näkökulmasta. Valmennuksen lähtökohtana on olemassa olevat verkostot, strategiat ja toimintasuunnitelmat.

Jokaisessa verkostossa on valtavasti osaamista ja potentiaalia, mutta miten se hyödynnetään nuorisotakuun eteenpäin viemisessä? Kehittämistyön moottorina toimii halu tehdä yhteistyötä muiden kanssa ja tutustua eri alojen osaajien näkemyksiin, kokemuksiin ja tietämykseen. Verkostoyhteistyö on sitä, että verkoston eri toimijoilla on yhteinen tahto luoda jotain sellaista mihin yksikään taho ei yksin kykene. Tämä edellyttää vuorovaikutuksen, toimintatapojen ja yhteisen toimintakulttuurin kehittämistä. Jokainen verkostotoimija katselee kehittämistyötä omien silmälasien läpi, jolloin yhteisen kielen ja tavoitteiden löytäminen on erityisen tärkeää. Mitä olemme oikeastaan tekemässä ja miksi? On hahmotettava kokonaisuus, verkostotoimijoiden moninainen joukko ja oma tärkeä rooli yhteisen asian eteenpäin viemisessä. Yksikään verkosto ei toimi ilman innostavaa ja osallistavaa johtamista. Nuorisotakuun eteenpäin vieminen on johtamistekoja - tekoja verkostossa, omassa organisaatiossa ja jokaisen omassa arjen työssä.

Minulla on kolme toivetta alkavalle yhteistyölle. Haluan tavata eri alojen ammattilaisia, joilla on rohkeutta ja kykyä tuoda oman alan asiantuntemus esille nuorisotakuun kehittämisessä omassa kunnassa. Haluan olla mukana rakentamassa hyvin johdettua verkostoyhteistyötä, jossa yhteisiä asioita viedään innostuneesti askel kerrallaan eteenpäin. Kolmanneksi toivon, että tulevan vuoden aikana yhä useampi nuori löytää omannäköisen tien työelämään ja ettei kukaan jäisi vaikeiden tilanteiden keskelle yksin. Lisäksi lupaan tehdä parhaani, että toiveeni toteutuvat. Mitkä ovat sinun toiveesi alkavalle vuodelle?

Onnellista Uutta Vuotta!


Yhteistyöterveisin,


Marja Heinistö
Villinikkarit Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti