maanantai 2. joulukuuta 2013

Pohjois-Savossa nuorisotakuun toteuttamisessa on onnistuttu hyvin myös lokakuussa

Iloksemme saimme viimeviikolla kuulla, että Pohjois-Savossa on nuorisotakuun toteuttamisessa onnistuttu toistamiseen valtakunnallisesti katsottuna parhaiten. Syys- ja lokakuussa yli 90 %:lle alle 25 -vuotiaalle työttömälle nuorelle pystyttiin tarjoamaan määräajassa työtä, koulutusta tai palvelua.

Lokakuussa nuorten virta yli kolmen kuukauden työttömyyteen pieneni edelleen syyskuun luvuista. Pohjois-Savossa alle 25-vuotiaiden työttömien kohdalla 90,4 % nuorista hyötyi nuorisotakuusta ja pääsi työhön, koulutukseen tai tarvittavien palveluiden piiriin (valtakunnan keskiarvo oli 80,4 %). Alle 30-vuotiaiden vastavalmistuneiden kohdalla 75%. Pohjois-Savossa työ- ja koulutuspalveluita on tarjottu nuorille työnhakijoille aktiivisesti, mikä vaikuttaa nuorten työttömyyden kestoon.

Avoimille työmarkkinoille on työllistynyt syys- ja lokakuun aikana yhteensä 602 nuorta. Vaikka nuoret ovat sijoittuneet hyvin työhön ja koulutuksiin, on nuorten työttömien määrä edelleen ollut kasvussa. Lokakuun lopussa pohjoissavolaisia alle 25-vuotiaita nuoria oli työttömänä yhteensä 1568 henkilöä (v. 2012 lokakuussa 1412), 25–29 –vuotiaita vastavalmistuneita oli työttömänä 133 henkilöä. Ilman aktiivista palveluiden tarjoamista nuorten työttömyysluvut olisivat huomattavasti suurempia.

TE-toimistossa jaettavan Sanssi-kortin tavoitteena on tukea nuorten työllistymistä palkkatuella. Sanssi-kortteja on jaettu yhteensä jo 1988 kappaletta. Toistaiseksi palkkatukipäätöksiä on tehty yhteensä 422, Palkkatuetussa työssä aloitti lokakuussa 90 alle 30 -vuotiasta nuorta. Kokonaisuudessaan lokakuun lopussa maakunnassa nuoria oli työvoimapalveluissa 1224 ja suurin osa heistä oli työllistettynä työllisyysmäärärahoilla sekä työkokeilussa työpaikalla.


Hyvää alkanutta työviikkoa,

Anne Heinonen
Uraohjaamo-hanke (ESR)
Pohjois-Savon ELY-keskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti