maanantai 9. joulukuuta 2013

Nuorten asiantuntijoiden onnistumisia ja vahvuuksia

Sain lokakuussa kutsun Pohjois-Savon TE-toimiston nuorten asiantuntijoiden työkokoukseen, mikä pidettiin 29.11. Päivä oli antoisa, kävimme läpi nuorisotakuun toteutumista Pohjois-Savossa, ELO-verkoston toimintaa sekä TE-toimiston asiakasrajapinnalla tapahtuvaa työtä. Osuuteeni kuului kertoa nuorisotakuun toimeenpanon ajankohtaiset asiat, joten kerroin työstäni Uraohjaamo-hankkeessa. Iltapäivällä vedimme TE-toimiston nuorisotakuukoordinaattori Suvi Happosen kanssa ryhmätyöosuuden nuorten asiantuntijoille. Koska Pohjois-Savossa on nuorisotakuussa onnistuttu valtakunnallisesti katsottuna todella hyvin, halusimme Suvin kanssa osaltamme kiittää nuorten asiantuntijoita heidän työpanoksestaan nuorten hyvinvoinnin edistämisessä. Halusimme myös tietää, mitkä ovat nuorten asiantuntijoiden vahvuudet ja missä he ovat kokeneet positiivisia onnistumisia, joten pidimme alkuun pienen tsemppauskierroksen. Eritoten halusimme tuoda nämä hyvät asiat esille ja muidenkin tietoisuuteen.

Annoimme heille pienen miettimistehtävän: Missä olet erityisesti onnistunut omassa työssäsi nuorisotakuun edistämisessä ja mahdollisessa verkostotyöskentelyssä (omat vahvuudet)?

Jokainen sai kertoa vuorollaan missä kokee olevansa hyvä ja missä on erityisesti onnistunut. Onnistumisten saldoksi saatiin mm seuraavia:

- TE-palveluiden vahva tuntemus ja hallinta
- Huumorin kautta lähestyminen ja asioiden läpi käynti
- Asiakkaan motivointi ja sparraus
- Saa asiakkaan haluamaan jotain, mitä ei olisi muuten tullut ajatelleeksi haluta
- Hallitsee montaa asiaa yhtä aikaa ja pitää ns. langat käsissä
- On nuoren asiakkaan lempeä kanssakulkija, tuki
- Tarjoaa hieman erilaisia vaihtoehtoja nuorelle asiakkaalle mitä muuten
- Antaa nuorelle aikaa
- Tekee hyviä ja osuvia työtarjouksia



Jokaisella on omat vahvuutensa ja onnistumisensa, ja sen muistaminen kuuluu myös takuuvarmasti nuorisotakuun toteuttamiseen. Nuorillakin on erilaisia onnistumisia ja vahvuuksia, joskus ne vain saattavat olla vielä piilossa. Silloin tarvitaan kannustavaa ja osuvaa ohjausta.



Mukavaa työviikkoa,

Anne Heinonen
Uraohjaamo-hanke (ESR)
Pohjois-Savon ELY-keskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti