perjantai 13. joulukuuta 2013

ETNO neuvottelukunnan teesit nuorista: Harrastaminen ehkäisee syrjäytymistä!

Etnisten suhteiden neuvottelukunta eli ETNO on laatinut teesit, joilla halutaan ottaa kantaa kaikille avoimen nuoriso- ja harrastustoiminnan puolesta. Etno haluaa kannustaa maahanmuuttaneita lapsia ja nuoria osallistumaan harrastus- ja nuorisotoimintaan. Teesit on luotu herättämään keskustelua ja niillä pyritään tavoittamaan erityisesti kuntien nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimen johtajia sekä nuorisopalveluiden suunnittelusta vastaavia tahoja. Myös järjestöillä ja uskonnollisilla yhdyskunnilla on tärkeä rooli harrastustoiminnan järjestämisessä.

Etnon teesien lähtökohtana on ajatus, että eri kieli-, kulttuuri- ja uskontotaustaiset suomalaiset nuoret on saatava mukaan nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalveluiden suunnitteluun. Ottamalla nuoret mukaan suunnitteluun, toiminnasta tehdään kiinnostavaa kaikille nuorille. Mahdollisuus osallistua lisää myös vähemmistöihin kuuluvien nuorten kokemusta siitä, että he ovat aidosti tervetulleita yhteisiin tiloihin ja toimintaan.

Etno toivoo, että kunnat huomioivat nykyistä paremmin maahanmuuttaja- ja monikulttuuriset järjestöt ja uskonnolliset yhdyskunnat nuorten liikunta- ja kulttuuritoiminnan järjestäjinä tiloja ja avustuksia jaettaessa. Harrastustoimintaan osallistuminen toimii hyvänä syrjäytymisen ehkäisemisen keinona.

Tutustu teeseihin: http://www.intermin.fi/etno


Hyvää joulua!

Lisbeth Mattsson
Maahanmuuttopäällikkö
Pohjois-Savon ELY-keskus


Lyhyesti Etnosta:

Etno on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin. Etnon tarkoituksena on kehittää vuorovaikutusta sekä avustaa ministeriöitä etnisesti yhdenvertaisen ja monimuotoisen yhteiskunnan kehittämisessä. Etno koostuu valtakunnallisesta ja seitsemästä alueellisesta neuvottelukunnasta. Itä-Suomen alueellisessa etnisten suhteiden neuvottelukunnassa on edustajia kansalaisjärjestöistä, palkansaaja- ja työnantajajärjestöistä ja viranomaisista. Sen toimialue on Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti