keskiviikko 28. toukokuuta 2014

UraMatch-yritysvierailun jälkitunnelmia

Järjestimme viime viikolla UraMatch-yritysvierailun Trust Kapital Groupin pääkonttoriin Kuopioon. Laskutuksen ja maksuvalvonnan palveluihin erikoistunut yhtiö on kasvanut viime vuosien aikana voimakkaasti ja saavuttanut aseman alan suurimpana kotimaisena toimijana. Kauppalehti palkitsikin yhtiön Itä- ja Keski-Suomen parhaana kasvuyrityksenä toukokuun alussa.

Trust Kapital Groupissa on paljon eri alojen osaajia, niinpä myös UraMatch-vierailujen kutsut suunnaattiin laajalle osaajajoukolle. Kutsuja välitettiin nuorille myynti-/asiakaspalvelu henkisille, koodaustaitoisille (IT) sekä taloushallinnon osaajille. Mukaan vierailulle tuli niin työttömiä työnhakijoita kuin myös opiskelijoita. Lisäksi kirjavaan joukkoomme liittyi myös edustajia Pohjois-Savon TE-toimistolta ja Cimson Oy:ltä. Näin toimialatietous yritykseltä kulkeutuu suoraan TE-toimistoon tiedoksi sekä Cimson Oy:n vetämiin nuorten työnhakuklubeihin.

UraMatch-yritysvierailun aikana kuulimme yrityksen kasvutarinasta. Lisäksi saimme suoraan työnantajan edustajilta vinkkejä työnhakuun. IT-osastolta korostettiin erityisesti sitä, ettei käytännön työtä välttämättä opita vain koulun penkiltä, vaan esimerkikset harrastukset voivat osoittautua ”kovaksi sanaksi” työtä haettaessa. Koulutusta kuitenkin arvostetaan ja se usein tukee osaamista. Myös persoona ja motivaatio nousivat keskustelussa esille. Kävimme myös läpi yksittäisiä asioita työnhakuasiakirjoihin ja niiden lähettämiseen liittyen. Vinkki! Jos lähetät hakemuksen sähköpostilla, kannattaa hakemus referoida jo tekstikenttään. Korjaa kirjoitusvirheet ja yhdyssanat. Nämä voivat olla merkittävässä roolissa haettaessa tarkkuutta vaativiin tehtäviin

Jälleen kerran vierailu osoitti, että kohtaamiset yritysten ja nuorten osaajien välillä kannattavat. Vierailujen järjestäminen ei vie paljon resursseja. Mutta kuten alla olevista palautteista voi päätellä, tarjoaa vierailu aina jotain uutta.

”Yrityksen toimintojen laajuus yllätti. Perinnän ja tilitoimiston lisäksi myös tietotekninen puoli vaikutti olevan merkittävä osuus toiminnasta. Töiden hakemiseen tuli hyviä neuvoja suoraan käytännön "kentältä", jotka poikkeavat työhaun etiketeistä.”

”Mielestäni tilaisuus kokonaisuutena oli kiinnostava. Opin lisää vinkkejä hyvään työnhakuun. Tilaisuudessa tuli paljon esille hyviä vinkkejä, joita työnantajat arvostava.”

Kiitos vielä kerran Trust Kapitalille lämpimästä vastaanotosta sekä kaikille osallistujista mielenkiintoisesta keskustelusta!

UraMatch-terveisin,
Suvi Pesonen, suunnittelija
Uraohjaamo-hanke (ESR)
Pohjois-Savon ELY-keskus

P.S. Seuraavan UraMatch-yritysvierailun kohteena on Call Waves Solutions Finland Oy. Vierailu järjestetään keskiviikkona 11.6.2014 klo.13.00 Kuopion toimipisteessä. Tervetuloa mukaan!Ilmoittautumiset etukäteen. Lisätietoja löytyy muun muassa Facebook-sivuiltamme www.facebook.com/uramatch tai allekirjoittaneelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti