keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Nuorisotakuun uutiskirje

Pohjois-Savon ELY-keskus on laatinut temaattisen uutiskirjeen nuorisotakuusta. Uutiskirjeessä tuodaan esille nuorisotakuun toteutumista, tilastotietoutta ja hankekuulumisia alueelta. Pääset lukemaan uutiskirjeen ja sen liitteenä olevat tiedostot sivupalkin linkistä.

Osana uutiskirjettä on tarkasteltu vuoden aikana tapahtunutta kehitystä. Pohjois-Savossa nuorten työttömyysjaksot on saatu pysymään lyhyinä ja kehitys on ollut positiivista viimeisen vuoden aikana (4/2013-3/2014). Tällä tarkastelujaksolla alle 25 -vuotiaiden työttömyys pitkittyi yli kolmen kuukauden keskimäärin 16 prosentilla. Vastaavasti vastavalmistuneiden 25–29-vuotiaiden työttömyys pitkittyi yli kolmen kuukauden keskimäärin 23 prosentilla. Nuorten työttömien määrä on myös laskenut alkuvuodesta 2014. Pohjois-Savossa oli maaliskuussa nuorisotakuun piiriin kuuluvia alle 30-vuotiaita työttömiä 1860 henkilöä, mikä on 189 henkilöä vähemmän kuin tammikuussa. Vastaava luku vuoden 2013 maaliskuussa oli 1905.
Maakunnassa 644 nuorta aloitti työuransa Sanssikortin avulla reilun vuoden sisällä (4/2013-3/2014). Merkittävää on, että yrityksiin palkkatuella palkattujen nuorten osuus on ollut kasvussa. Huhtikuussa 2014 jopa 46.1 % palkkatuella työllistyneistä työllistyi yrityksiin. Kasvu kertoo siitä, että yritykset hyödyntävät nuoren palkkaamiseen tarjottavaa tukea entistä enemmän, mikä on hienoa. Palkkatukeen oikeuttavia Sanssikortteja on jaettu reilussa vuodessa 2842 kappaletta. Myös työkokeilu on kasvattanut suosiotaan pohjoissavolaisten nuorten keskuudessa.

Kesäisin tunnelmin,
Anne Heinonen, suunnittelija
Uraohjaamo- hanke (ESR)
Pohjois-Savon ELY-keskus

PS. Pohjois-Savon ELY-keskus ja TE-toimisto tekevät tiivistä ja avointa yhteistyötä nuorisotakuun tiimoilta kuten blogissakin on tuotu aika ajoin ilmi. Muun muassa tänään, kun Etelä-Savon TE-toimisto vieraili Pohjois-Savon TE-toimistossa, olimme ELYstä mukana menossa. Kiitos TE-toimiston johtaja Pasi Patrikaiselle tilaisuuteen mukaan kutsumisesta!  Vierailun kantava teema oli nuorisotakuun toimeenpano ja toteutus Pohjois-Savossa, joten ohjelman sisältö oli helppo jaotella. Pasi Patrikainen ja ELY-keskuksen yksikkömme päällikkö Kirsi Vainikainen avasivat tilaisuuden toivottamalla vieraat tervetulleiksi. Tämän jälkeen allekirjoittanut kertoi Pohjois-Savon nuorisotakuun toimeenpanosta, kuluneesta vuodesta ja yhteistyöstä sekä Uraohjaamo-hankkeen kehittämisosiosta. Tiina Pursiainen jatkoi Uraohjaamo-hankkeen ohjaustoiminnan esittelyllä ja Suvi Happonen esitteli nuorisotakuun toteutusta Pohjois-Savon TE-toimistossa. Yhteistyössä on voimaa ja iloa, kiitos siitä itse kullekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti