perjantai 28. maaliskuuta 2014

Tunnelmia ekalta UraMatch-tutustumiskäynniltä

Ensimmäinen UraMatch-yritysvierailu on nyt takana. Aiemmin ”Työrehvit” -työnimen alla toimineen tapahtuman tarkoituksena on edistää työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamisia yrityksiin suunnattavien tutustumiskäyntien avulla. Ensimmäinen ryhmätutustuminen toteutettiin perjantaina 21.3.2014 Skanska Talonrakennus Oy:n Kuopion toimipisteeseen, jossa ryhmän vastaanotti yksikönjohtaja Rainer Karlstedt sekä työpäällikkö Riku Pyykönen.

Uraohjaamo -hankkeen luotsaama yritysvierailu keräsi mukaansa 15 rakennusalan tehtävistä kiinnostunutta henkilöä. Etenkin korkeasti koulutettujen sijoittumismahdollisuudet ja urapolut Skanskalla kiinnosti ryhmää, joka koostui valtaosaltaan alan opiskelijoista.

Ryhmä sai kattavan yrityskuvauksen Skanska Talonrakennus Oy:n toiminnasta sekä käynnissä olevista työmaista Kuopion seudulla. Ryhmää kiinnosti Skanskan kotisivuilla meneillään oleva kesätyönhaku työmahdollisuuksineen. Myös Skanska Oppiva -ohjelma, jonka tehtävänä on kouluttaa uusia skanskalaisia, kiinnosti ryhmää. Keskustelu oli vilkasta ja parituntinen tapahtuma runsaine kysymyksineen hujahti kuin siivillä. Ensimmäinen UraMatch-kohtaaminen päättyi vilkkaaseen hakemusten ja CV:den tarjoamiseen Riku Pyyköselle.

Näin Uraohjaamon näkökulmasta tapaamisen parasta antia olivat Rainerin ja Rikun nuorille antamat ohjeet työnhakuun. Tässä muutama varmasti monelle mieleen jäänyt asia: Hae aina itse! Jos ei heti tärppää, yritä uudestaan! Se pärjää joka osaa, jos ei osaa opettelee, alussa ei voi osata kaikkea! Ole ahkera!

Tsemppiä työnhakuun!
Ja kiitos vielä kerran Skanska Talonrakennus Oy:lle erinomaisesta esityksestä!

P.S. UraMatch-tapahtumia on tarkoitus järjestää tasaiseen tahtiin vuoden 2014 aikana. Seuraa siis oppilaitoksesi tai TE-toimiston tiedotuksia UraMatch-tapahtumista. Skanskan jälkeen UraMatch poikkeaa Pohjois-Savon ELY-keskuksella perjantaina 28.3.2014.


Terveisin
Timo Soininen & Suvi Pesonen
Uraohjaamo-hankkeen suunnittelijat
Pohjois-Savon ELY-keskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti