perjantai 5. joulukuuta 2014

Sosiaalinen media työnhausssa - ilmassa positiivista infoähkyä ja innostusta

Sosiaalisen median merkitys työnhaun kanavana on lisääntynyt. Mitä korkeampi koulutusaste on, sitä tärkeämpään rooliin myös sosiaalisen median hyödyntäminen työnhaussa nousee. Mutta monelle osaajalle työnhaku tai itsensä brändääminen some-kanavien kautta on yhä vierasta.  

Tähän haasteeseen pureuduttiin eilen hankkeemme järjestämässä sosiaalisen median työnhakukoulutuksessa.  Kouluttajaksi päivään saimme sosiaalisen median rekrytoinnin ja työnhaun asiantuntijan Tom Laineen.  Aamupäivän osio kohdistui Pohjois-Savon TE-toimiston asiantuntijoille sekä korkeakoulujen uraohjaajille. Iltapäivän koulutusosiossa keskityttiin puolestaan siihen, miten osaaja itse voi hyödyntää sosiaalista mediaa työnhaussa, kuinka tuoda omaa osaamista esille ja mitä palveluita työnantajat käyttävät rekrytoinnissa.
Kiinnostus koulutuspäiväämme kohtaan tuntui olevan suuri, sillä ryhmät täyttyivät nopeasti ja saimme jo etukäteen paljon kysymyksiä aiheeseen liittyen. Kaiken kaikkiaan sosiaalisen median saloihin tutustui lähes 80 osaajaa tai asiakasohjausta tekevää asiantuntijaa.
Aamupäivän koulutuksen jälkeen oli ilo kuulla, että pari osallistujaa alkoi jo pohtia tarkemmin sosiaalisen median hyödyntämistä osana työnhakua sekä vastaavanlaisten koulutusten järjestämisestä alueemme osaajille. Jes!

Kattava koulutus tarjosi jokaiselle osallistujalle suuren määrän tietoa. Kouluttaja rohkaisikin kaikkia tutustumaan ja kokeilemaan sosiaalisen median mahdollisuuksia. Samassa yhteydessä hän kuitenkin muistutti, ettei kaikkia sosiaalisen median profiileja tarvitse ottaa haltuun. Palveluja kannattaa kokeilla ja selvittää, mikä itselleen toimii parhaiten.

Tiesitkö muuten, että...
-     LinkedIn on nykyisin maailman suurin CV-tietokanta,  johon on rekisteröitynyt mukaan jo arviolta 730 000 suomalaista.
-     #rekry, #rekrytointi #duunit ja #työnhaku ovat suosituimpia asiasanahakuja, joilla voi jo löytää suuren osan Suomessa sosiaalisessa mediassa ilmoitetuista työpaikoista. Kannattaa kokeilla myös muita omaan alaan liittyviä asiasanahakuja.
-     Google Plus toimii erinomaisesti esim. freelancereina tai toiminimellä toimivien kanavana Googlen hakuoptimoinnin johdosta.
-     Omien verkostojen aktivoiminen työnhaun tueksi kannattaa. Verkostosta saat arvokasta tietoa piilotyöpaikoista.

Ei hätää, en minäkään tiennyt kaikkea ennen eilistä koulutusta! Koulutuksessa tulikin paljon uutta ja päivitettyä tietoa. Nyt sormet jo syyhyävät päästä toteuttamaan koulutuksessa heränneitä ideoita ja tutustumaan tarkemmin kouluttajan antamiin käytännön esimerkkeihin. Toivottavasti  innostus tarttui myös muihin kuulijoihin. J
 
Hyvää viikonloppua toivottaen,
Suvi Pesonen, suunnittelija
Uraohjaamo-hanke
Pohjois-Savon ELY-keskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti