perjantai 3. lokakuuta 2014

MatchingDay - Pohjois-Savossa osataan!

Pari vuorokautta on nyt kulunut MatchingDay-tapahtumasta.  Ajatukset ja tunteet alkavat hieman tasaantua. Tiistaina ne olivat nimittäin aika korkealla. Tuntui hyvältä ja palkitsevalta vihdoin nähdä konkreettisesti pitkän suunnittelutyön tulos. Hymyilevät ja innostuneet kasvot osoittivat, että jotain on tehty oikein.

Kun toukokuussa lähdimme työstämään hankkeena uudenlaista kohtaamistapahtumaa, emme vielä tienneet, kuinka tapahtumakonsepti otettaisiin vastaan. Realistisesti asetimme minimitavoitteeksi 20 yritystä. Lopputulos oli kuitenkin jotain muuta. Saimme kohtaamistapahtumaan mukaan 51 yritystä Pohjois-Savon alueelta. Ja jo ennen tapahtumaa 325 osaajaa ilmoittautui mukaan yritysvierailuille. Lopulta MatchingDay-tapahtuma keräsi yli 1500 kävijää eri puolella maakuntaa. Nämä osaajat saivat jo tapahtumapäivänä paljon kiitosta työnantajilta. Pohjois-Savossa osataan!
Keräämme parhaillaan palautetta yritysvierailuille osallistuneilta osaajilta, TE-toimiston yrityskummeilta sekä yrityksiltä itseltään. Olemme saaneet osallistujilta jo yllättävän paljon vastauksia, mikä kertoo meille siitä, että tapahtumakonsepti on herättänyt mielenkiintoa. Palaute on ollut pääosin erittäin positiivista. Mutta olemme myös saaneet hyviä kehittämisideoita, jotka ovat jatkoa ajatellen meille erittäin tärkeitä. Palautteen voisi tiivistää erään osaajan kommenttiin: ”Tätä lisää!” Ja siihen vastauksena toteamme, että sitä mekin toivomme!

Tietoomme on tullut jo ennen tapahtumaa kaksi matchia. Yritysvierailuihin osallistuneiden vastaajien palautteen perusteella matcheja on tullut myös tapahtumapäivänä.  Joillekin opiskelijoille yritysvierailut olivat jo poikineet harjoittelupaikkoja tai ideoita opinnäytetöihin. Yhteen yritykseen osaaja oli työllistynyt suoraan MatchingDay-päivän jälkeen ja toinen oli puolestaan saanut haastattelukutsun. Tuoreen tiedon mukaan myös yksi yritys kutsui MatchingDay-päivän jälkeen kymmenen henkilöä työhaastatteluun. Ja kolme heistä on jo talossa töissä. Tieto päivittyy koko ajan. Valitettavasti kaikkien osallistujien tilannetta emme tiedä.  Työllistyminen ei välttämättä tapahdu heti. Ja se, että moni sanoo saaneensa hyviä kontakteja ja vinkkejä sekä uutta puhtia työnhakuun, voi johtaa työllistymiseen myös jossain muussa yrityksessä.

Tapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa ja vieläpä 23:ssa eri paikassa saman päivän aikana, vaatii paljon suunnittelua ja ympäripyöreitä työpäiviä. MatchingDay-päivän eteen tehtiinkin paljon työtä, ei vain Uraohjaamo-hankkeessa, vaan myös Pohjois-Savon TE-toimistossa.  Yhteistyökumppanina TE-toimisto osoittautui meille erittäin tärkeäksi jo alusta lähtien. Asiantuntijat tekivät mielettömän hyvää asiakasohjaustyötä. Lisäksi yrityspuolelta meillä oli joukko energisiä ja tehokkaita naisia rekrytoimassa yrityksiä mukaan TE-toimiston tiloihin. Päivän aikana meillä oli myös TE-toimistolta innokkaita yrityskummeja, jotka kiersivät mukana yrityksissä. Suuri kiitos teille kaikille hienosta työpanoksesta! Toki suuret kiitokset kuuluvat myös aktiivisille osaajille ja yrityksille, joita ilman uudenlaista kohtaamistapahtumaa ei olisi voitu järjestää.

Mutta mitä seuraavaksi? Milloin seuraava MatchingDay-tapahtuma järjestetään? Nämä kysymykset ovat toistuneet palautteessa. Keskitymme nyt koostamaan ja analysoimaan saamaamme palautetta, jotta voimme kehittää konseptia eteenpäin. Tulevaisuutta ajatellen pyrimme herättämään myös vahvempaa oppilaitosyhteistyötä konseptin tiimoilta. Olisimme nimittäin toivoneet opiskelijoilta aktiivisempaa osallistumista MatchingDay-päivään.
Suunnittelutyön tavoitteena ja lähtökohtana on alusta lähtien ollut se, että MatchingDay-tapahtumakonsepti jäisi jossain muodossa elämään myös Uraohjaamo-hankkeen päätyttyä. Tulemmekin keskustelemaan, miten tapahtumakonseptia voitaisiin hyödyntää ja toteuttaa jatkossa. Ja UraMatch-yritysvierailuja pyritään toki jossain määrin järjestämään vielä hankkeena vuoden 2014 aikana. Työ ei siis todellakaan ole vielä tehty loppuun.  MatchingDay-päivä vain lisäsi vettä kiukaalle!

Kiitollisin terveisin,
Suvi Pesonen, suunnittelija
Uraohjaamo-hanke
Pohjois-Savon ELY-keskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti