maanantai 16. syyskuuta 2013

Nuoret duuniin Pohjois-Savossa vuonna 2013

Lähde- hanke toteuttaa yhteistyössä Savon Sanomien, Savon Yrittäjien, Kuopion Kauppakamarin, Pohjois- Savon MTK:n, Pohjois- Savon TE- toimiston sekä lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa vuoden 2013 kestävän Nuoret Duuniin -työllisyyskampanjan. Kampanja on haastanut pohjoissavolaisia yrityksiä työllistämään 17-29 -vuotiaita nuoria vähintään kahden kuukauden mittaisiin työehtosopimuksen mukaisiin palkkasuhteisiin koko maakunnan alueella ja tekemään siitä ilmoituksen kampanjasivustolle osoitteeseen www.nuoretduuniin.fi

Kampanjan määrällisenä tavoitteena on ollut 1000 nuoren työllistyminen kampanjayrityksiin kuluvan vuoden aikana ja se täyttyi etuajassa 4.9. Syyskuun 13. mennessä työllistymisilmoituksia on tullut 1038. Kampanjalla on lisäksi lukuisia laadullisia nuoriin, työnantajiin ja nuorten työllisyyttä koskeviin asenteisiin liittyviä tavoitteita.

Kampanjalla on edistetty maakunnan nuorisotyöllisyyttä ja nuorisotakuun toteutumista osana muuta palvelutuotantoa. Sen uutuusarvona voidaan nähdä maakuntalehden vahva sitoutuminen kampanjatiedottamiseen eri näkökulmista ja yrityksille sekä journalistisesti että maksetuin mainoksin tuleva myönteinen julkisuus. Myös keskeisten työnantajatahojen laaja sitoutuminen ja jäsenyrityksiin säännöllisesti kohdistunut tiedotus ovat olleet tähänastisen onnistumisen taustalla.

Kampanjalla on haluttu tuoda nuorisotyöllisyys esiin myönteisenä asiana ja kannustaa eri osapuolia toimimaan työllisyyttä edistävästi. Lisäksi sen avulla on rohkaistu yrityksiä tarjoamaan normaalipalkkaisia työsuhteita normaalissa työympäristössä, sillä liian moni alueen nuori on ajautumassa pysyväisluonteisesti välityömarkkinoille.

Kampanjalla toimii myös oma työpörssi, jossa alueen työnantajat ja työnhakijat ovat kohdanneet toisensa onnistuneesti noin 20 kertaa. Pääsääntöisesti yritykset ovat rekrytoineet työllistyneet nuoret käyttäen omia väyliään. Kampanjan yhtenä esikuvana on toiminut Oulun seudulla pyörivä Duunita Mut- työllisyyskampanja.


Panu Hiekkala
projektipäällikkö/Lähde-hanke
panu(dot)hiekkala(at)siilinjarvi(dot)fi
Lähde - Voimaa matkalle on yhdeksän pohjoissavolaisen kunnan yhteinen nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn tähtäävä hanke. Hankkeen yhtenä keskeisenä tavoitteena on lisätä alueen 17- 29 -vuotiaiden nuorten työllisyyttä erityisesti avoimilla työmarkkinoilla. Hanketta hallinnoi Siilinjärven kunta ja sillä on Pohjois- Savon ELY- keskuksen myöntämä Euroopan sosiaalirahastopohjainen rahoitus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti