tiistai 1. lokakuuta 2013

Meiltä ja muualta

Nuorisotakuu on näkyvä aihe, joka herättää paljon keskustelua. Valtakunnan tasolla on käynnistynyt erillinen viestintäkampanja 23.9.2013. Pohjois-Savon näkökulmasta katsottuna on hienoa, että kampanjan teemaksi on otettu onnistuminen ja onnistumisen tunne. Tätä samaa näkökulmaa olemme halunneet jo alusta pitäen korostaa maakunnallisesti. Meidän tulee enemmän nähdä onnistumisiamme ja nähdä millaisia positiivisia tekoja tärkeiden asioiden puolesta maakunnassamme ja valtakunnallisesti tehdään. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Lue lisää kampanjasta ja uudistetusta verkkopalvelusta www.nuorisotakuu.fi!


Savon Sanomien mielipidepalstalla julkaistiin vähän aikaa sitten kirjoitus nuorisotakuusta:
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/nuorisotakuu-uhkaa-jaada-vain-haaveeksi/1670451

Aiheesta käytävä keskustelu on tärkeää. Nuorten vuoksi tulee ottaa pienempiä ja isompia askeleita. Minusta olemme onnistuneet maakunnassamme monissa asioissa hyvin. Valtakunnalliset työ- ja elinkeinohallinnon tilastot osoittavat, että niiden nuorten osuus, joiden työttömyys ylittää kolme kuukautta on valtakunnan alhaisinta. Palkkatukityötä on myös löytynyt merkittävästi viime vuotta enemmän nuorille. Tämä kertoo siitä, että pohjoissavolaiset nuoret ovat hyötyneet työllistymistä edistävistä palveluista, kuten Sanssi-kortista, ja työnantajat ovat aktivoituneet nuorten palkkaamisessa. 

Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja Uraohjaamo-hankkeen vastine Nuotion kirjoitukseen: http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/nuorisotakuu-hyvalla-alulla/1676749

Suunta on oikea. Valoa ja iloa syysiltoihin!

Jan Blomberg
Pohjois-Savon ELY-keskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti