lauantai 8. kesäkuuta 2013

#jokaiselle #nuorelle

Hei kaikki,

Omasta puolestani kiitän blogin välityksellä projektipäällikkö Annea uutterasta työpanoksesta. Kolmessa kuukaudessa onnistuimme laatimaan alueellemme toimenpidesuosituksia, toimenpidesuunnitelman ja käymään antoisia keskusteluja nuorten palveluista, koulutus- ja työmahdollisuuksista.

Tiedoksi, että blogia emme hylkää, vaan jatkamme teemaan liittyvistä ajankohtaisista asioista tiedottamista ELY-keskuksen uutiskirjeen välityksellä sekä blogikirjoituksilla. Jatkamme tietysti myös vuoropuhelun käymistä erilaisissa tilaisuuksissa, virallisissa ja epävirallisissa.

Toimenpidesuositukset lähetimme Pohjois-Savon kunnanhallituksille kommentoitavaksi maanantaina 3.6. Odotamme kommentteja 15.8 mennessä. Nuorisotakuun temaattinen uutiskirje saadaan ulos ensi viikolla, jonka yhteyteen olemme linkanneet suositukset ja toimenpidesuuunnitelman sekä erillisen tilastoselvityksen.

ELY-keskus on sitoutunut myös jatkossa koordinoimaan maakunnan tasolla Nuorisotakuuta. Emme ole paljon nostaneet esiin koulutustakuun teemaa. Tämä siitä syystä, että oikeastaan vasta syksyllä ja lähitulevaisuudessa pystymme arvioimaan yhdessä alueen oppilaitosten kanssa miten erilaiset valtakunnan tasolla tehdyt rakenteelliset ratkaisut vaikuttavat nuorten koulutukseen pääsyyn.

Yhtenä konkreettisena jatkotoimena ELY-keskus laajentaa Uraohjaamo -hanketta. Tähän yhteyteen liitetään erillinen Toimiva nuorisotakuu Pohjois-Savossa kehittämisosio. Kehittämisosiossa keskitytään nuorisotakuun toimeenpanoon ja peruskoulun päättäneiden nuorten nivelvaiheen palveluiden ja palvelujärjestelmien koordinoinnin ja ohjausvastuuprosessien kehittämiseen. Kehittämisosiossa tehdään yhteistyötä kuntien, ammatillisten oppilaitosten ja TE-toimiston kanssa.
Kiitos tästä keväästä ja hyvää kesää kaikille

Nuoren vuoksi, koska,

  • Nuorten hyvinvoinnilla on merkittävä vaikutus alueellisen kilpailukyvyn ja houkuttelevuuden kannalta
  • Osaava ja hyvinvoiva työvoima on tärkeä menestystekijä nyt ja tulevaisuudessa
  • Nuorten osaaminen syntyy koulutuksen ja työn kautta
  • Nuorten hyvinvointi syntyy mielekkään tekemisen, osallisuuden ja toimivien palveluiden kautta

Jan

ps. laita viestiä mikäli et saanut ensimmäistä temaattista uutiskirjettämme ja haluat saada sen jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti