torstai 17. syyskuuta 2015

Kun pelkkä tutkinto ei riitä


Ammatillisen tutkinnon merkitys on työmarkkinoilla korostunut. Kuitenkin samaan aikaan työnantajien viesteissä korostuu se, että koulutus ei vastaa työelämän tarpeita. Tämä on nykyisen tutkintoperustaisen koulutuksen rakenteen luonnollinen seuraus. Ammatillisten tutkintojen kehittäminen työelämän tarpeisiin kestää jopa viisi vuotta, jonka jälkeen ne vasta otetaan käyttöön.

Tänä päivänä ei tällaiseen aikaviiveeseen ole varaa. Kenenkään ei myöskään pitäisi hyväksyä sitä, että jo lähtökohtaisesti opettelemme vanhentuneita taitoja ja osaamista. Työ muuttuu tällä hetkellä sellaisella vauhdilla että osaamistarpeisiin tulee pystyä vastaamaan välittömästi ja laadukkaasti. Uudet teknologiat lisääntyvät tällä hetkellä kiihtyvällä vauhdilla ja nämä muuttavat työelämän osaamista ja siihen liittyviä pätevyysodotuksia.

Työmarkkinoille siirtymässä olevien nuorten ja työmarkkinoilla jo olevien nuorten ja aikuisten kannattaa huomioida, että oppiminen tapahtuu entistä enemmän työpaikoilla. Työssäoppiminen oman kotipaikan ulkopuolella tai jopa ulkomailla kannattaa myös pitää tulevaisuuden näkökulmasta vaihtoehtona mukana. Osa oppimisesta ja koulutuksesta toteutetaan jatkossa myös entistä enemmän tietoverkoissa. Kaikki se tietomäärä ja opetustarjonta ovat käytettävissäsi.

Joka tapauksessa työnantajat ja nuoret tarvitsevat ammatillisen koulutuksen lisäksi työllistävää koulutusta. Tästä syystä kannattaa seurata te-palvelut.fi – sivustolla avoinna olevia RekryKoulutuksia. Näiden koulutusten työllistävä vaikutus on yli 90 % ja suurin osa koulutuksesta tapahtuu tulevassa työpaikassa. Näiden suunnittelu ja toteutus tapahtuu välittömästi. Koulutuksessa opetetaan vain niitä taitoja ja osaamisia, joita työnantajat ehdottomasti tarvitsevat.

Tänä vuonna on Pohjois-Savossa rekrytointikoulutuksia ovat hyödyntäneet mm. Hydroline Oy, LPA Unicon Works Oy, SanMat Kunnossapito Oy, Stera Technologies Oy, Oy Matkahuolto Ab, SP Stainless Oy, J5L-Production Oy, Nostokonepalvelu JK OY ja Riikinvoima Oy.

Tämän päivän ja tulevaisuuden aseman työmarkkinoilla ei ratkaise tutkinto, vaan osaaminen.  Vaikka näyttää siltä, että työn kysyntä heikkenee, niin se ei missään tapauksessa pysäytä ammattien kehittymistä. Työt ja ammatit edellyttävät erilaisia ja uusia taitojen ja pätevyyksien yhdistelmiä. Osa nuorista osaa hankkia tämän tarvittavan osaamisen itsenäisesti, osa tarvitsee ohjausta ja tukea ratkaisujen tekemiseksi. Ohjaus ei voi perustua vanhaan ennakointijärjestelmään, jossa tulevaisuutta katsotaan menneisyydestä käsin. Koulutuksen ja ohjauksen tulee olla joustavaa, oppijalähtöistä, vaikuttavaa, uutta luovaa ja helposti saatavilla olevaa.

Jotta voimme tukea nuorten osaamisen kehittämistä tarvitsemme itse uuden oppimista. Meillekään ei riitä työtehtävissä saavutettu nykyinen osaaminen ja tutkinto.


Jan Blomberg
Yksikön päällikkö, Yrittäjyys ja osaaminen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti