perjantai 25. huhtikuuta 2014

UraMatch valtasi Technopoliksen

Kuopion Technopolis kasvaa ja laajenee kovaa vauhtia. Tilat ovat täynnä kasvavia pk-yrityksiä, joilla on tarvetta osaajille. Technopoliksen tiloista löytyy myös opiskelijoita, sillä sekä Savonia-ammattikorkeakoululla että Itä-Suomen yliopistolla on käytössään tiloja samassa rakennuksessa. Voidaan siis puhua paikasta, joka on kaikkiaan erittäin dynaaminen ja näin nuorisotakuuta edistävän hankkeen kannaltakin erittäin mielenkiintoinen. Ei siis lienee yllätys, että päädyimme järjestämään viimeisimmän UraMatch-tapahtuman Technopoliksella.

Järjestimme keskiviikkona 23.4. UraMatch-tapahtuman Microkadulla Savonian ja Technopoliksen aulatilojen väliin tavoitteenamme koota yhteen eri toimijoita, tarjota työnhakuvinkkejä nuorille sekä lisätä työnantajien tietoisuutta rekrytointia tukevista palveluista. Mukana tapahtumassa olivat Pohjois-Savon TE-toimisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Aducate, Eures –Töihin Eurooppaan, Opiskelijatöihin.fi, VMP, Barona IT, Saranen Consulting sekä Akavan Erityisalat.

Kiitos Technopoliksen, saimme toimitettua yrityksille suoraan kutsuja. Ammattikorkeakoulu, yliopisto ja TE-toimisto tarjosivat puolestaan meille kanavat tavoittaa nuoria. Vaikka viestintään panostettiin, on pakko myöntää, että yritysten osallistuminen olisi voinut olla korkeampi. Jatkossa pitääkin miettiä entistä tarkemmin, miten saamme houkuteltua yrityksiä paikalle. Positiivista oli kuitenkin se, että TE-toimisto sai sovittua yritysvierailuja paikalle käyneiden yritysten kanssa. Lisäksi jututtamiltani nuorilta tuli hyvää palautetta, ei vain herkullisten munkkien takia, vaan yleensäkin siitä, että järjestämme heille tapahtumia.

Tapahtuma tarjosi meille erinomaisen mahdollisuuden jututtaa nuoria työllisyysasioista. Samalla pystyimme esittelemään heille hankeosiotamme sekä cv-nettiä, josta jaossa oli mainosmateriaalia. Iloksemme tapahtumamainonta oli tavoittanut monen nuoren, sillä CV-klinikalla oli nyt väkeä koko päivän. Klinikalla kävi niin opiskelijoita kuin myös työttömiä nuoria. Toivottavasti vinkeistä oli apua ja työnhaku tuottaa tulosta!

Tässä vielä uuden UraMatch-ilmeen mukainen posteri nuorille. Eikös olekin aika herkullisen näköinen tapahtumamainos? :)


Kiitos vielä kerran osallistujille panoksestanne tärkeän asian puolesta!


UraMatch-terveisin,

Suvi Pesonen, suunnittelija
Uraohjaamo- hanke (ESR)
Pohjois-Savon ELY-keskus

P.S. Kannattaa tsekata tuorein Savon Yrittäjien lehti (4/2014). Sivulta 9 löytyy pari (toivottavasti) tutun näköistä kasvoa sekä tietoa UraMatch-konseptista. Lehden näköisversio löytyy osoitteesta http://nakoislehti.savonyrittajalehti.fi/upload/papers/pdf/1403.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti