torstai 3. huhtikuuta 2014

Tulevaisuuden osaajat vierailulla Pohjois-Savon ELY-keskuksessa

Järjestimme viime perjantaina opiskelijoille vierailun Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen, joka on meille Uraohjaamon suunnittelijoille erityisen tuttu paikka. :) Mutta näin ei ole asian laita kaikkien nuorten kohdalla.

Pohjois-Savon ELY-keskuksella on harjoittelupaikkoja auki eri alojen opiskelijoille. Päädyimmekin harjoittelupaikoista innostuneina järjestämään UraMatch-tutustumiskäynnin osoitteeseen Kallanranta 11. Lähetimme korkeakoulujen kautta kutsut vierailusta kiinnostuneille opiskelijoille. Lyhyessä ajassa ilmoittautuneita tuli parisenkymmentä, mikä oli sopiva määrä tilaakin ajatellen.

Kahvikupposen ja rennon keskustelun ääressä ELY-keskuksen toimintaa ja eri toimijoita tehtiin tutuksi. Samalla opiskelijat saivat hyviä vinkkejä yleensäkin työnhakuun liittyen. Hakemukseen tulee laittaa heti alkuun kohdistetut perustelut siitä, miksi hakee juuri kyseistä paikkaa. Töitä kannattaa myös hakea laaja-alaisesti. Mikä on tarkalleen ”oman alan” harjoittelupaikka, sekin on hyvä selvittää etukäteen oppilaitoksen kautta.

Osallistujien palaute vierailun jälkeen lämmitti mieltä, sillä emme tietystikään järjestä tapahtumia järjestämisen ilosta, vaan toivomme niiden auttavan nuoria osaajia eteenpäin työnhaussa. Yritysvierailujen tarkoituksena on lisätä nuorten tietoisuutta eri työmahdollisuuksista ja tutustua eri toimijoihin. Samalla nuoria voidaan motivoida ja innostaa työnhakuun. Palautekyselyn perusteella tavoitteissa onnistuttiin Pohjois-Savon ELY-keskuksen vierailulla erinomaisesti. Nuorilta tuli muun muassa seuraavanlaisia kommentteja vierailun jälkeen:

"Erityisen antoisaa oli kuulla tarkemmin ELY-keskuksesta ja sen eri yksiköiden toiminnasta. ELY-keskuksella on paljon sellaistakin toimintaa, josta en aiemmin ole tiennyt.”

"Tapahtuma oli erittäin hyödyllinen ja kivasti toteutettu. Hienoa, että opiskelijat ja työnantajat tuodaan tällä tavoin yhteen. Työrehvien jälkeen lähdin työhakuun aivan uudella innolla!”


Lämmin kiitos kaikille osallistuneille - niin nuorille kuin myös vähän vanhemmille tekijöille!


Aurinkoisin terveisin,

Suvi Pesonen & Timo Soininen
Uraohjaamo-hankkeen suunnittelijat
Pohjois-Savon ELY-keskus


P.S. Tiedätkö jonkun yrityksen, joka on rekrytoimassa uutta, innostunutta työvoimaa tai on muuten kiinnostunut esittelemään yrityksensä toimintaa tulevaisuuden huippuosaajille. Jos tiedät niin, vinkkaa siitä meillekin! Järjestämme UraMatch-yritysvierailuja eri toimialojen yrityksiin säännöllisesti (noin 1 krt/kk).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti