tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pohjois-Savon ELY-keskus ja TE-toimisto jalkautuivat nuorisotakuun merkeissä

Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja Kari Virranta ja Pohjois-Savon TE-toimiston johtaja Pasi Patrikainen jalkautuivat huhtikuussa yhdessä muutamien muiden virkamiesten kanssa Iisalmeen, Varkauteen ja Kuopioon kannustamaan nuorisotakuun toimeenpanoa eri puolilla maakuntaa. Tämä ”kirikierros” oli toisinto vuosi sitten toteutetusta kierroksesta, jolloin nuorisotakuu oli vielä aivan uusia asia ja silloin haluttiin kannustaa sen käyntiin saattamista.

Nyt kun on kulunut reilu vuosi nuorisotakuun voimaantulosta, kierroksen tarkoitus oli kertoa miten maakunnassa on valtakunnallisesti vertaillen onnistuttu sekä kuulla eri toimijoilta siitä, millaisia suunnitelmia eri kunnissa ja seuduilla on tälle vuodelle. Paikalle oli kutsuttu mm. monialaisten ohjaus- ja palveluverkostojen edustajia, kuntajohtajia, luottamushenkilöitä kunnallisesta päätöksenteosta, yrittäjäyhdistysten edustajia sekä tiedotusvälineiden edustajia. Osanotto oli runsasta ja keskustelu osoitti, että nuorisotakuu on otettu Pohjois-Savossa tosissaan, ja tuloksethan ovat sen mukaisia. Monilla työ- ja elinkeinohallinnon kuukausittain seuraamilla mittareilla Pohjois-Savossa on onnistuttu erittäin hyvin nuorten koulutukseen ja työhön pääsemistä edistävissä toimissa. Nämä hyvät tulokset ensimmäisenä toteutusvuonna kertovat siitä, että kaikki nuorten parissa työskentelevät ovat lähteneet innokkaasti yhteistyöhön nuorten koulutukseen pääsyn ja työllistymisen edistämiseksi.

Tilaisuuksissa nousi erityisen hyvänä asiana se, että nuorille on löytynyt erilaisia työllistymistä edistäviä palveluja määrältään riittävästi ja myös nopeasti. Suurin huolenaihe tuntui edelleen olevan se, että koulutustasosta riippumatta nuorten on vaikea päästä töihin yrityksiin oman maakunnan alueella. Todettiin, että huolimatta yhteisistä onnistumisista ensimmäisenä vuonna, työtä nuorten työllistymisen eteen on jatkettava entistä pontevammin.

Tässä linkki Savon Sanomien kirjoitukseen nuorisotakuusta:
http://www.savonsanomat.fi/savo/nuorisotakuun-mallioppilas-pohjois-savo-auttaa-korkeakoulutettuja/1798368


Nuorisotakuun hengessä

Kirsi Vainikainen
Yksikön päällikkö
Pohjois-Savon ELY-keskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti