torstai 10. huhtikuuta 2014

Päivä monialaisille ohjaus- ja palveluverkostoille

Uraohjaamo- hanke järjesti 9.4.2014 pohjoissavolaisille nuorten monialaisille ohjaus- ja palveluverkostoille Takuulla verkostotyötä – koulutusseminaarin Kuopiossa. Koulutusseminaari oli osa Uraohjaamo-hankkeen tukea verkostoille nuorisotakuun paikallistason edistämisessä. Tilaisuus keräsi osallistujia yhdestätoista eri kunnasta ja neljästä eri organisaatiosta yhteensä 23 henkilöä. Kaiken kaikkiaan puhujineen meitä oli paikalla 27 nuorisotakuusta innostunutta ja kiinnostunutta. Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille!

Pohjois-Savon TE-toimiston nuorisotakuukoordinaattori Suvi Happonen kertoi tuoreimmat kuulumiset nuorisotakuusta TE-toimistosta, ja kuulumiset olivat positiivisia kuten pohjoissavolainen trendi on ollutkin. Tämän jälkeen Anu Gretschel Nuorisotutkimusseurasta kertoi verkostojen ja ryhmien puheteoista sekä vaikuttavuudesta, joka alusti osallistujia mielenkiintoiseen ryhmätehtävään. Osallistujat jakaantuivat neljään ryhmään analysoimaan monialaisten ohjaus- ja palveluverkostojen pöytäkirjoja ja sitä kautta miettimään, kuinka vaikuttavia verkostot olivat, millaista vuoropuhelua ne kävivät toisten ryhmien kanssa ja kuinka verkostot toteuttivat lakisääteisiä tehtäviään. Tämä tehtävä herätti hyvää keskustelua esimerkiksi tiedon vaihdosta eri ryhmittymien (asiakasrajapintatyötä tekevät, hallinnolliset ryhmittymät) välillä. Iltapäivällä Marja Heinistö Villinikkareista alusti osallistujia verkostotyöhön ja – kehittämiseen sekä paikallisten nuorten ohjaus- ja palveluverkoston toimijakentän hahmottamiseen. Osallistujat saivat loppupäivän aikana pohtia ryhmissä, millaisia avaintoimijoita, aktiivisia ja satunnaisia toimijoita juuri heidän monialaiseen ohjaus- ja palveluverkostoon kuuluu nuorisotakuun toteuttamisen ja edistämisen näkökulmasta sekä millaiset asiat ovat omassa verkostossa nyt juuri niitä ajankohtaisia ykkösjuttuja, joihin halutaan erityisesti panostaa.

Myös tämä päivä osaltaan osoitti, että yhteistyössä, vertaisoppimisessa ja yhdessä oivaltamisessa on voimaa. Sillä on merkitystä, että jaetaan kokemuksia, tietoa ja istutaan yhdessä miettimään asioita ja jatkoaskeleita. Päivä oli kokonaisuutena hyvä herätteleväkin taustoitus verkostotyöhön ja sen merkitykseen. Tästä on hyvä jatkaa edelleen jo olemassa olevaa hyvää yhteistyötä eri toimijoiden kesken nuorisotakuun toteutumisen edistämiseksi, mm. yhdessä kehitetyn maakunnallisen toimintamallin käytäntöön ottamisessa, paikallisesti sovellettavaksi ja juurrutettavaksi.



Suvi Happonen


Anu Gretschel





Iloa loppuviikkonne,

Anne Heinonen, suunnittelija
Uraohjaamo- hanke (ESR)
Pohjois-Savon ELY-keskus





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti