perjantai 22. maaliskuuta 2013

Porukalla duunaaminen on paikallaan!

Nuorisotakuun esittelyvideo


Tähän viikkoon on mahtunut paljon ja vauhti vain kiihtyy toukokuuta kohti. Soittokierros kuntiin on vahvistanut käsitystä siitä, että tämä projekti on enemmän kuin tarpeen palvelemaan kuntia haastavassa tehtävässä! Tarvitaan koordinointia, kokoavaa tietoa sekä eri toimijoiden ja toimintojen selkeämpää esille tuomista. Kuntakentällä ilmassa leijuu eritasoista pohdintaa nuorisotakuusta, sen toteutuksesta ja toteuttamisvastuusta. Kukaan ei ole ajatustensa kanssa yksin tässä maakunnassa. Nuorisotakuu on myös yksi oiva punainen lanka toisten joukossa nuorten moniammatillisten työryhmien työskentelylle. Osassa kuntia on myös perustettu oma nuorisotakuutyöryhmä.
Täytyy muistaa, että uusien asiakokonaisuuksien sekä toimintamallien omaksuminen ja sisäistäminen sekä muutosprosessit vaativat aina aikaa. Askeleita täytyy ottaa tavoite kerrallaan, muuten tahtotila ja ne kuuluisat hanskat voivat hukkua toiminnan epämääräisyyteen.
Koska nuorisotakuun toteuttamiseen linkittyy monia eri tahoja ja näkökulmia, tällä viikolla on ollut vuorossa käydä keskustelua nuorisotakuusta ja nuorten työllisyyden edistämisestä Kuopion Hiippakunnan, Koillis-Savon kehityksen sekä alueemme SAK:n, STTK:n, PAM:n ja AKAVA:n edustajien kanssa. Monia haasteita ja kehittämisenpaikkoja sekä visioita tulevista tavoitteista on noussut esille! Odotan innolla tulevia tapaamisia, joissa päästään pureskelemaan nuorisotakuun toteuttamista monialaisesti!

Minulta on kysytty blogin kommentoinnista. Mahdollisuutta kommentoida blogiin on nyt laajennettu niin, että sen voi tehdä ilman tunnuksia.

Mukavaa viikonloppua toivottaen,
Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti