keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kysymyksiä ja vastauksia

Sain yhteydenoton Nuorten palvelu ry:stä, jossa kysyttiin tärkeitä asioita nuorisotakuuseen liittyen. Kiitokset Jaakko Nuotiolle kysymyksistä ja yhteydenotosta! Jaan pari kysymystä vastauksineen myös tänne blogin puolelle :)

1. Kuten tiedämme, koskee nuorisotakuu kaikkia alle 25 -vuotiaita nuoria, joilla ei ole työtä tai koulutusta. Kuinka monesta nuoresta puhumme tällä alueella ja paikallisen toteutuksen näkökulmasta olisi hyödyllistä tietää, miten tapaukset sijoittuvat kuntakohtaisesti.

Vastaus:
Koko Pohjois-Savossa oli tammikuussa 2013 1933 alle 25 -vuotiasta työtöntä. Muutos tammikuusta 2012 on +295 henkilöä (18%).  Tarkemmat kuntakohtaiset tiedot löytyvät Pohjois-Savon työllisyyskatsauksesta ELY-keskuksen sivuilta, linkki tämän postauksen alaosiossa. Lähtökohtaisesti on hyvä tiedostaa, että nuorten määrät ja liikkuvuus tilastoissa vaihtelevat koko ajan.

Nuorten virrasta yli kolmen kuukauden työttömyyteen: Pohjois-Savossa työttömien vastavalmistuneiden (valmistuneet vuoden sisällä) 25-29-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen oli noin 28%. Työttömien alle 25-vuotiaiden nuorten virta yli 3kk työttömyyteen oli noin 22 %. Eli isoissa luvuissa mennään ja petraamista on! 

Mitä tulee alle Alle 25-vuotiaiden määrään, joilla ei ole koulutusta: Tästä ollaan kehittämässä tilastointia, omaansa Pohjois-Savon alueelle. Tulee julkaistavaksi samoin kuin työllisyyskatsaus, eli kuukausittain.

2. Viimevuonna mainittiin, että työhallinnon uudistus merkitsee nuorten osalta työkkäreiden nuorten henkilökohtaisetn palveluprosessien organisointia ja aukikirjoittamista niin, että nuori/asiakas tietää mistä on kyse ja kuka asioista vastaa. Missä päin asia on kunnossa tarkastelualueellamme?

Vastaus:
Pohjois-Savon työkkärit yhdistyivät vuoden vaihteen jälkeen Pohjois-Savon te-toimistoksi ja toimintaa organisoidaan. Nuorisotakuun toimeenpanosuunnitelman osana työstämme nuorten palvelukarttaa, joka helpottaa nuorten palveluprosessien ja toimijoiden hahmottamista. Myös ESR- rahotteisessa Lähde -voimaa matkalle hankkeessa kehitetään kuluvan vuoden aikana sähköinen nuorten palveluiden toimijakartta yhteistyössä Savon nuorisotiedotus Po1ntin kanssa. Näiden karttojen tarkoitus on selventää nuorten palveluprosesseja sekä toimijoille että nuorille.


Kommentoikaa, laittakaa sähköpostia ja kysykää mieltä askarruttavista asioista! :)

Terveisin, Anne


Täältä pääsette tsekkaamaan oman kuntanne tilannetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti